14-12-2018
Folketinget har den 13. december 2018 vedtaget den nye lov om erhvervsfremme.
Loven implementerer den politiske aftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti om et forenklet erhvervsfremmesystem, der blev indgået i foråret.
Erhvervsfremmebestyrelsen og klyngeindsatsen
Med loven er den nye Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse blevet nedsat. Den nye bestyrelse skal overtage det arbejde, som Danmarks Vækstråd og de regionale vækstfora hidtil har udført. Med den nye lov nedlægges Vækstrådet og -foraerne.
Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse skal udarbejde strategien for erhvervsfremmeindsatsen og sætte gang i og finansiere tiltag, der understøtter strategien. Blandt opgaverne bliver at indstille de erhvervs- og teknologiområder, inden for hvilke der kan tildeles midler til aktiviteter i klynger og innovationsnetværk.
Danmarks Erhvervsfremmebestyrelsen består af 17 medlemmer, udpeget af erhvervsministeren, kommunerne, erhvervslivets organisationer, arbejdstagerorganisationer, Danske Regioner og uddannelses- og forskningsministeren.
Specialiseret vejledning for virksomheder
Med lovens vedtagelse etableres desuden seks tværkommunale erhvervshuse i København, Sorø, Odense, Haderslev, Aarhus og Aalborg med seks filialer i henholdsvis Rønne, Hillerød, Vordingborg, Horsens, Herning og Nykøbing Mors.
Erhvervshusene skal være Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses lokale sparringspartner og fungere som kompetencecentre for alle virksomheder med behov for specialiseret vejledning af virksomhederne om drift og udvikling.
Læs pressemeddelelsen fra Erhvervsministeriet
Læs Lov om erhvervsfremme som vedtaget
Kernen i Navigators er at navigere, motivere og få mennesker til at samarbejde. Navigators udvikler og faciliterer nye forretningsmodeller og samarbejdsmodeller. Vi arbejder med komplekse klynger og netværk samt yder sparring til deres bestyrelser og styregrupper. Vi yder projektledelse og fundraising.